Alimentació en Fures

Sin comentarios febrero 8, 2016

Les fures son animals carnívors, no poden sobreviure sense carn en la seva dieta. No obstant, aportar-los carn crua, que és la dieta natural de les fures, pot contenir paràsits i/o microorganismes perjudicials per la nostra mascota.

Quina dieta els hem d’aportar?

No els podem donar menjar per a gossos ja que no cobreix tots el requeriments nutritius d’una fura. De fet, les fures no poden digerir bé aquestes dietes les quals tenen un alt contingut en carbohidrats, necessiten rebre energia de la proteïna i del greix. A més a més, com que tenen un tracte digestiu força curt i no poden ingerir molt aliment, és a dir, mengen més sovint i poca quantitat, la dieta ha de tenir una alta concentració energètica.

Hi ha dietes específicament formulades per a fures amb alt contingut en proteïna i poca fibra. En les clíniques veterinàries i botigues d’animals també es poden trobar dietes de gamma alta per a gats, que no son tant específiques com les anteriorment mencionades, però son altament apetitoses i adequades.

Les fures tenen força predilecció per un sabor determinat, per tant és difícil de canviar-los-hi la dieta. Així que és important començar amb una bona dieta des de ben petits. Fins i tot se’ls pot aportar diferents tipus de menjar de bona qualitat de gat i fures per tal d’acostumar-los a una àmplia varietat de sabors. Qualsevol canvi en l’alimentació s’ha de fer gradualment, barrejant la dieta antiga amb la nova reduint a poc a poc la proporció de la vella.

Com els ho donem?

La millor manera d’alimentar aquestes mascotes és amb menjar sec. Així minimitzarem l’acumulació de placa dental i també la formació de càlculs renals. L’aliment se’ls aporta un cop al dia, preferiblement al vespre.

Els animals que mengen pinso, dieta seca, necessiten tenir aigua sempre a disposició. La quantitat d’aigua es aproximadament tres vegades la de pinso.

A les fures els encanta furgar, per tant, gaudiran de l’àpat si els ho servim en bols alts. I si teniu més d’una fura, millor posar diversos plats.

I...”xuxeries”?

Els premis s’han d’aportar en moderació. Les llaminadures per gats i per fures i la malta per les boles de pèl normalment els agrada molt. Si els en voleu donar de casolanes, els podeu complaure amb ous durs i trossets de carn cuita. Eviteu sempre les verdures i els dolços.


Sin comentarios